Wij bieden diverse activiteiten aan op onze locatie. Allemaal uiteraard te maken met het paarden mennen. Ben u geïnteresseerd in onze huifkartochten? Kijkt u dan even op onze website van De Kronkel.


Mennen op de Veluwe
Ons onderdeel Mennen op de Veluwe is een uitgebreidere variant van het standaard Huifkar rijden. U gaat met een klein groepje (maximaal 5 personen) met onze recreatiewagen op stap met een enkelspan. Wij zullen rijden met Fjorden paarden. Met ingang van de zomer 2019 komen hier trekpaarden bij. U heeft dan de keuze.

We starten de dag met een kopje koffie of thee en vervolgens een korte introductie over het mennen. Hierna gaan het paard erbij pakken, deze verzorgen. (het zogezegde groomen). Voorzien van de benodigde tuigen, inspannen en dan vertrekken voor een mooie tocht. U krijgt een ervaren begeleider mee die de route weet en u onderweg ook van alles vertelt en uitlegt over het mennen. U kan deze activiteit kiezen voor een dagdeel of een gehele dag. U bent dan respectievelijk 2 of 4 uur onderweg.

Bij de 4 uur variant gaan we na 2 uur wisselen. We zullen dan niet alleen met het enkelspan gaan rijden, maar ook met het tweespan op pad gaan. U zult merken dat dit weer een volledig andere ervaring is.


Marathon & Behendigheid
Als aanvulling op het bovenstaande programma kunnen we ook nog gebruik maken van ons Marathon en Behendigheid terrein. We gaan dan met een enkelspan sportief rijden. U zult merken dat dit weer een heel andere ervaring is dan het standaard mennen in het bos.


Veluwe Zwerftocht
We starten de dag met een kopje koffie of thee en vervolgens een korte introductie over het mennen. Hierna gaan het paard erbij pakken, deze verzorgen. (het zogezegde groomen). Voorzien van de benodigde tuigen, inspannen en dan vertrekken voor een mooie tocht. U krijgt een ervaren begeleider mee die de route weet en u onderweg ook van alles vertelt en uitlegt over het mennen. We vertrekken vanaf het eerste moment met een tweespan.

We gaan een mooie tocht maken langs Radio Kootwijk, De Schaapskooi van Hoog Buurlo, De Kootwijkse Heide en zullen onderweg stoppen voor een versnaperig bij een restauarant in de omgeving. Dit programma duurt sowieso 3 uur en dit kan in de ochtend of in de middag verreden worden.

Van onze Zwerftocht hebben we ook de XXL variant. We vertrekken dan in de morgen en zullen pas in de middag retour zijn. Onderweg zullen we gebruik maken van een lunch bij Paardenhotel de Cantharel in Apeldoorn.


Weekend Mennen
Ga de uitdaging aan en kom een geheel weekend bij ons ervaren wat het inhoud om zelf paarden te houden voor het mennen. We gaan al one facetten van ons bedrijf langs. We zullen paarden verzorgen, enkelspan rijden, tweespan rijden, 2x een lunch, avondeten, ontbijten, Marathon en behendigheid parcours. Kortom alle onderdelen die hierboven genoemd staan zullen we langs gaan inclusief natuurlijk de dagelijkse verzorging van onze paarden.

U kan overnachten in 1 van onze 2 pipowagens (basic). U kan een eigen tent meenemen, maar ook het overnachten bij Landal Rabbit Hill of bij paardenhotel De Cantharel valt binnen de mogelijkheden.